Признание от престижна институция

От самото си създаване BRITANICA Park School взема дейно участие в една от водещите международни младежки програми за личностно развитие – Международната награда на херцога на Единбург. Престижната награда е ефективен инструмент за работа с младежи, който стимулира и сертифицира дейностите, качествата и уменията, които се развиват извън академична или училищна среда.

Младежката програма се ползва с подкрепата и одобрението на редица световни лидери, които са гаранти за важната й роля в областта на младежката политика и развитие. Патрон на Наградата в международен мащаб е принц Филип, съпругът на кралица Елизабет II.

Наградата на херцога е създадена през 1956 г. В Обединеното кралство. Първоначалната й цел била да мотивира момчета между 15 и 18-годишна възраст, като им помогне да развият своя потенциал и ги съпътства през нелекия период между порастването и зрелостта. Впоследствие разширява възрастовите граници между 14 и 24 г. и включва и момичетата.

У нас Наградата се представя и координира от учредената през 2014 г. Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България”.

В BRITANICA Park School в момента по различни нива на Наградата работят 40 ученици, тъй като за нас е изключително важно да развиваме качествата на младежите и да ги мотивираме да израстват уверени и можещи. През годината наши ученици успешно защитаваха всяко от нивата на Наградата – бронзово, сребърно и златно.

Признание за работата ни в тази посока е поканата към нашата академична директорка Антоанета Календерова да стане част от почетния тръст на Международната награда на херцога на Единбург – България. Можете да прочетете нейното интервю по този повод в сайта на организацията, като последвате линка:

Антоанета Календерова: “Младежите се нуждаят от среда, в която да се чувстват сигурни да пробват различни неща, да грешат и питат, да експериментират, без страх от осъждане.”

На снимката горе мис Тони е с Дамяна и Виктор – двама от възпитаниците ни, постигнали Златно ниво в Наградата през 2021 г.