Анкета на гимназисти за Деня на розовата фланелка (ВИДЕО)

В BRITANICA Park School насърчаваме подкрепата и комуникацията, основана на уважение към другия. Отдаваме съществено значение на изграждането на ценностната система и възпитаването на добродетели у нашите деца. Радваме се, че по повод Деня на розовата фланелка гимназистите ни инициираха анкета, в която потърсиха отговори от свои съученици по въпроси, които повдига световният ден за борба с тормоза в училищата.

Младежите сами зададоха въпросите, записаха и монтираха видеото, с което дават пример на по-малките от тях, че за проблемите трябва да се разговаря, а отношенията между хората трябва да се базират на принципите на взаимното уважение и подкрепа.

Никой не заслужава да бъде подлаган на насилие и тормоз. Всеки има правото да бъде свободен и да се изразява такъв, какъвто е, без да се страхува, че някой ще го критикува и ще го нападне за това. Бих помогнала на човек, който страда, и бих апелирала към всички останали да му помогнат“, казват учениците в отговор на въпросите:

„Какво мислиш за насилието?“, „Защо трябва да има Ден против насилието?“ и „Какво би направил, за да спреш насилието?“. Разговорът води Веселин Каменов от 9. клас.

По видеото работиха още: Борис Колев, Йоан Титев, Николай Стоянов, Александър Петков и Анна-Мария Петрова.