BRITANICA Park School с награда за зелен проект

Радваме се да споделим, че нашето училище BRITANICA Park School бе отличено в националния конкурс „Най-зелените компании в България“ в категорията „Зелен проект“.

Наградата прие собственикът на училището Любомир Лалов на официалната церемония на 7 юни 2019 г. в София.

Престижният конкурс се провежда за девета поредна година и целта му е да поощрява отговорния и екологично съобразен бизнес. Проучването, на базата на което се оценяват участниците – компании, личности, общини и неправителствени организации, отчита постигането на екологични цели. Високо оценени са компаниите, които имат зелени инвестиции и самоинициират действия и каузи за по-здравословна среда. Конкурсът, измерващ “зелената” корпоративна социална отговорност, се организира от b2b Media.

BRITANICA Park School спечели награда в категорията „Зелен проект“ с множеството иновации и технологични решения, които го превръщат в наистина зелено парк училище, което гарантира на учениците по-здравословен живот.

Сградата и прилежащия й озеленен двор са разположени на площ от над 15 хил. кв. м в кв. Драгалевци. Иновативният кампус ще разполага и с озеленен покрив с кът за обучение; иновативна система за пречистване на въздуха в помещенията и система за пречистване и промяна на кристалната решетка на водата. В двора на училището ще има и “зелени” класни стаи, в които децата ще се обучават сред природата.

BRITANICA Park School има изградена пречиствателна станция, която ще преработва използваната вода и след това с нея ще се поливат зелените покриви и другите зелени площи.
Училището разполага и с фотоволтаична централа на покрива, чийто капацитет е 200 kWp. Тя е разчетена така, че почти напълно ще покрива нуждите от електричество и това намалява вредните емисии до минимум. Външната изолация на вентилируемата фасада е 25 см, а дограмата е с троен стъклопакет и това спомага за запазването на топлината в помещенията и съответно за по-малкия разход на електричество.

Снимки: Studio Proto за b2b Media