BRITANICA Park School с награда “Сграда на годината” 2019

Радваме се да обявим, че бяхме отличени с престижната награда “Сграда на годината” 2019! BRITANICA Park School застана на първо място в категорията “Социална инфраструктура – здраве, култура, образование и спорт”. Церемонията по награждаването се проведе на 10 декември в Sofia Event Center и ще бъде излъчена по БНТ 1 на 14 декември 2019 г., 15:00 ч. Цялото видео от събитието можете да видите и тук: https://www.youtube.com/watch?v=LIngxBxPXCo

Конкурсът “Сграда на годината” се провежда под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройство, а негов главен организатор е ГРАДЪТ Медиа Груп. От създаването си през 2002 г. до днес конкурсът се е утвърдил като изключително авторитетно събитие, което отличава най-качествените сгради, изградени за предходните 12 месеца в България, в 11 категории.

Наградата за проекта BRITANICA Park School приеха създателят и собственикът на училището Любомир Лалов, авторът на архитектурния проект – арх. Цветан Петров от „Иво Петров Архитекти“ и инж. Николай Чомаковски от Pipe System. Всеки от тях получи статуетката – символ на конкурса, от инж. Явор Оташлийски, ръководител на регионален център за Югоизточна Европа на Кнауф АМФ.

“Имам честта да представя един наистина уникален проект на училище, един наистина много бърз строеж, осъществен благодарение на Pipe System и “Инженерни системи”. Това нямаше как да се осъществи и без невероятния проект на арх. Цветан Петров. Успяхме за една година да построим и открием училището. Създадохме среда, с която вдигнахме критериите!”, каза Любомир Лалов.

“Благодаря на Любо и Деси (семейство Лалови – собственици и инвеститори на проекта, бел. ред.) за доверието, което ни оказаха; на Ники (инж. Николай Чомаковски) за перфектното изпълнение, на екипа на “Иво Петров Архитекти”! Наистина в този проект участваха най-добрите ни хора. За нас това е един много емоционален проект, тъй като тук ще учи нашето бъдещо поколение. Благодаря още веднъж на всички!”, бяха думите, с които арх. Цветан Петров се обърна към аудиторията и колегите си.

“Благодаря на екипа, който създадохме, защото когато започнахме проекта, почти нямаше строител, който да обещае, че ще го направи за една година. Положихме огромни усилия училището да бъде готово, да заработи и да е пълно с деца. Благодаря на всички колеги, които участвахме в този процес!”, каза инж. Николай Чомаковски.

Едва няколко месеца след официалното откриване на BRITANICA Park School в началото на септември т.г., сградата привлече вниманието на най-добрите архитекти и професионалисти в областта на инвестициите, проектирането и строителството в България, които са и жури на конкурса. Училището ни се отличава не само с изключително модерния си облик, но и със своята екологична насоченост, която подтиква децата към социална отговорност и опазване на околната среда.

Разположена в полите на Витоша, сградата разполага с всички необходими съвременни технологии, за да бъде определена и като пасивна къща – собствена фотоволтаична централа с капацитет 200 kW/h, системи за пречистване и филтриране на водата и въздуха, енергийно ефективни уреди, вентилируема фасада и други.

Освен свръхмодерни технологии училището предлага на децата здравословна, уютна и стимулираща среда за развитие. Защото искаме нашите деца да растат здрави и целеустремени!

Благодарим на организаторите на конкурса “Сграда на годината” и на журито за доверието и признанието!

Атриумът

Голямата спортна зала

Библиотеката