Екип

Хората, които поставят нашите основи

Диляна
Божинова

Директор

Водещо в работата ми е коректното отношение към всеки един от семейството на нашето училище – дете, родител, преподавател. Държа на честните, почтени и открити отношения. Те дават сигурност и са гаранция, че всички ще бъдат спокойни, щастливи и мотивирани в това, което правят.
Изключително принципен човек съм, умея да изслушвам другите и да работя в екип. Вярвам, че всеки в нашата общност е значим. Трийсетгодишният ми опит на директор ме научи да бъда търпелива. В същото време се стремя работата да тече плавно и всичко да се случва навреме.
Мотивира ме любовта към децата и удовлетворението от техните постижения. Това ме кара да търся предизвикателства и да гледам винаги напред. Щастлива съм от успехите на нашите ученици. Зареждам се когато видя, че разговорите ми с тях са им помогнали да направят крачка към постигането на тяхна лична цел.

Антоанета
Календерова

академичен директор

Вярвам, че всяко дете има необятен потенциал, който може да бъде развит в различни посоки. Убедена съм, че единствената граница, която човек има, е тази, която сам си начертае. Затова насърчавам децата да си поставят високи цели и им помагам да повярват, че могат да ги постигнат. Умея да общувам с тях по начин, който ги кара да се чувстват истински личности.
Като ръководител съм изключително търпелива и подкрепяща. Насърчавам колегите си да предизвикват себе си всеки ден и ги мотивирам да дават най-доброто, на което са способни.
За да бъдеш мотивиращ учител и ръководител, особено важен е личният пример. Предавам своя ентусиазъм и любов към работата си и на децата, и на учителите. За мен работата е кауза – знам, че с нея допринасям за това, светът да бъде по-добър.

Емилиана
Желязкова

директор начален етап

Моята професия е моята мечта и всеки ден отивам на работа (все още казвам „на училище“) с огромно желание. Днешните деца са изключително информирани, търсещи, питащи и често пъти те са тези, които ни водят напред. Ние пък ги вдъхновяваме за нови знания, за това да повярват в себе си и да бъдат силни личности, защото те са бъдещето на света. Важни са не само академичните знания, а това децата да се научат да си помагат, да се подкрепят, да бъдат добри, усмихнати и щастливи.
Това, което дават децата на нас – учителите, човек не може да открие в никоя друга професия. Дори и в труден момент – с прегръдка или с пламъка в очичките си, те ни дават сили да продължаваме напред. Моментите на удовлетворение са безброй – като този, в който получаваш ябълка с етикетче „Обичам ви, мис!“ или емоцията при среща с някогашен ученик, който се върне след години, за да каже „Благодаря“.

Христина
Атанасова

директор прогимназиален етап

Опитвам се да покажа на децата, че си заслужава да вложиш всичко, на което си способен, в това, което правиш, и след това добрите резултати няма да закъснеят. Аз самата много обичам работата си на учител, упорита съм и не пестя усилията си. Влагам 100% от себе си.
Това, което казвам на по-младите колеги е, че ако се стремиш към децата, насърчаваш ги и вярваш в техните способности и те ще бъдат открити в отношението си към теб.
Децата са прекрасни! Обожавам да бъда сред тях, защото са усмихнати и изпълнени със слънце и оптимизъм. Няма друга професия в света, в която работният процес (за нас това е учебната година) започва с усмивки и цветя и завършва по същия начин. Прекрасно е да виждаш как всяка следваща година децата порастват и се променят и си удовлетворен от това, на което си ги научил.

Евгения
Граматикова

директор детска градина

Да съм учител е предизвикателство, което ме кара да бъда по-добра, по-смела и по-земна. Вярвам в силата на обичта към децата и към знанието и вълшебствата, които тя предизвиква. Вярвам, че едно дете и един учител могат да променят света и че тази промяна се нарича BRITANICA Park School. Защото отношението, любовта и знанията, вложени в училището, са резултат от дългогодишна работа и сътрудничество на всички нива – учители-екип, учители-ученици, учители-родители.
В двайсетгодишния ми опит като учител научих, че колегите могат да забравят какво си им показал, но никога няма да забравят как си им помогнал. Родителите могат да забравят какво си направил за децата им, но няма да забравят, че си ги научил на упоритост и постоянство. Учениците могат да забравят какво си казал, но няма да забравят как си ги карал да се чувстват. Защото ученето е отношение към другия, към себе си и към света.

Даниела
Пеева

административен мениджър

Всяко семейство е различно и държи на определени аспекти в образованието на своето дете. Моята задача е да разбера коя е тази важна част, за да направя обучението възможно най-пълноценно, съобразено както с академичната ни методика и основни принципи в BRITANICA Park School, така и в съответствие с индивидуалните възможности и желания на всяко дете. За мен изграждането на доверие и общност са от първостепенно значение, защото съм убедена, че целите се постигат с лекота, когато вървим заедно. А най-прекрасното усещане е да виждам желанието в очите на децата да направят крачка към промяната и заедно да ги насочим как отговорно да поемат към нея.